Wiet bewaren

Je wiet of hash bewaren is een klusje van finesse. De meeste mensen kiezen ervoor om hun stash te bewaren in gripzakjes. En dat is een verstandige keuze. Hoogwaardige materialen, een luchtdichte verpakking en bij voorkeur een makkelijk te regelen vochtigheidsgraad. Want dat is wat de beste gripzakjes allemaal voor je kunnen doen.

Toch zijn er nog andere manieren waarop je jouw wiet goed kunt bewaren.

In glas
Een va de beste manieren waarop je je wied of hash kunt bewaren, vooral als je er wat meer van hebt, is in een glazen pot. Het is niet statisch zoals plastic, heeft geen invloed op de smaak zoals metalen bakjes of boxen, en zorgt voor een luchtdichte afsluiting om jouw stash te beschermen tegen oxidatie.

Maar tenzij je toegang hebt tot een pot met speciale anti-uv-glascoating, beschermt de glazen pot niet tegen zonlicht. En THC houdt niet van zonlicht. Dat zorgt voor een sterke afbraak van je kwaliteit, en dat is precies wat je juist niet wil.

Kort bewaren? Gebruik folie
Aluminiumfolie beschermt tegen licht, hitte en lucht, waardoor ik me afvraag waarom we het niet meer gebruiken. Als kortetermijnoptie is het een fantastische optie als je je wiet snel wilt oproken. Wil je het langer wegstoppen? Zie dan tip 1.

Bewaar je wiet in het donker!
Hoewel de manier van bewaren die je gebruikt een enorme rol speelt in het behouden van de kwaliteit van jouw wiet, weten we ook dat blootstelling aan licht de grootste factor is bij de afbraak van cannabinoïden.

Bewaar je stash dus altijd in he donker, bij voorkeur uit de zon om er het langste en beste van te kunnen genieten!

Geef een reactie