Het belang van een goed kussen

Behalve beter slapen dankzij een verzwaringsdeken is ook het juiste slaapkussen is een heel persoonlijke, en voor heel veel mensen een behoorlijk lastige, keuze. Ga je voor 1 los kussen, of kies je toch voor meerdere? En moeten deze kussens dan stevig of juist zacht zijn? En dik of juist dun?

Een oud gezegde gaat ook bij kussens op: “Het is de binnenkant waar het er écht toe doet”. Dus ook de vulling van je kussen is iets om erg goed over na te denken.

Kies je dan voor vulling van dons? En ga je voor een zachte, medium of stevige vulling? Er zijn nogal wat keuzes om te maken. En een kussen is belangrijker dan je denkt!

Waarom je kussen ertoe doet
Een goede slaaphouding is de sleutel tot gezond slapen, nacht na nacht, en om wakker te worden zonder pijn en stijfheid. Uw kussen helpt bij het ondersteunen van een gezonde slaaphouding. Hoe ziet die houding eruit? Een lichaam op één lijn, van de knieën en heupen, via de wervelkolom naar de borst en schouders, hoofd en nek.

Als je nek en schouders niet voldoende steun krijgen, of onder een hoek staan ​​die verdraaien, krimpen of knarsen veroorzaakt, raakt je ruggengraat en lichaam niet meer op één lijn, wat leidt tot spanning en ongemak in de nek, schouders en rug. evenals slapeloosheid.

Net als bij het matras zijn comfort en ondersteuning beide belangrijk bij het kiezen van het juiste kussen. Het beste kussen voor jou is een kussen dat comfortabel aanvoelt om het hoofd op te laten rusten, je hoofd, nek en schouders ondersteunt en past bij je matras.

Geef een reactie