Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij rollators vergelijken?

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij rollators vergelijken

Wanneer je van plan bent om een rollator te kopen zal je jezelf natuurlijk de vraag stellen wat voor jou nu precies het beste exemplaar is. Dat is vooral het gevolg van het feit dat er op de markt best wel een niet onaanzienlijk aantal verschillende uitvoeringen zijn terug te vinden. Wanneer we de verschillende rollators gaan vergelijken kunnen we vaststellen dat er rekening dient te worden gehouden met diverse belangrijke aandachtspunten. Het gaat hierbij dan concreet om:

  • Ga je de rollator gebruiken voor binnen in de woning of voor buiten?
  • Over welk gewicht dient de rollator te beschikken? 
  • Over welke accessoires moet de rollator in kwestie beschikken? 

De bovenstaande aandachtspunten kunnen je in de praktijk vrij eenvoudig de weg wijzen naar dat ene exemplaar dat voor jou alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen. In ieder geval, alles wat je moet weten met betrekking tot het kopen van een rollator ontdek je hieronder!

Verschil tussen een binnen- en een buitenrollator

Ben je vooral op zoek naar een rollator voor binnen? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze exemplaren doorgaans merkbaar lichter en veel soepeler te bewegen zijn. Daarnaast zijn ze vaak ook kleiner omdat ze eenvoudig door de deuropeningen moeten kunnen. Heel wat mensen die van plan zijn om een rollator te kopen denken dat deze altijd zowel geschikt is voor gebruik binnen als voor buiten. We kunnen je echter zeggen dat dit absoluut niet correct is. Binnen rollators zijn helemaal niet geschikt om mee te nemen en te gebruiken buitenshuis, integendeel. 

Voor rollators die buiten gebruik worden geldt dat ze beschikken over merkbaar grotere wielen. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat ze over een groter gebruikersgewicht beschikken. Dat zorgt ervoor dat de rollator voldoende stevigheid biedt, dit ongeacht de ondergrond waarvan sprake is. Voor reumapatiënten bestaan er ook speciale rollators met schuimbanden. 

Aan welke accessoires heb je behoeften? 

Bij het kopen van één van de verschillende rollators op de markt zal je in eerste instantie natuurlijk willen kijken naar de eigenschappen waar het hulpmiddel zelf over beschikt. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk eveneens zo dat er verschillende accessoires bestaan die het gebruik ervan nog interessanter en bovendien ook comfortabeler kunnen maken. Het gaat hierbij dan om:

  • Een dienblad waar je bijvoorbeeld zaken op kan plaatsen;
  • Een afsluitbare zak waar niet eenvoudig iets uit meegenomen kan worden; 
  • Houder voor een eventuele wandelstok; 
  • Een rugband; 

Het bovenstaande overzicht maakt duidelijk dat er heel wat verschillende accessoires op de markt zijn terug te vinden voor rollators. Veel van deze accessoires bieden ook een bepaalde extra veiligheid. Dit geldt zeker voor de rugband. Deze zorgt er namelijk voor dat er niet alleen meer steun kan worden verleend, daarnaast wordt ook voorkomen dat de gebruiker naar achter kan schieten. In ieder geval mag het duidelijk zijn, bij het bekijken van het aanbod met rollators op de markt is het zeker ook de moeite waard om je even te verdiepen in de accessoires die verkrijgbaar zijn. Alleen op deze manier kan je er zeker van zijn dat de rollator alle verwachtingen weet in te lossen. 

Geef een reactie