3 tips voor het kiezen van het juiste dartbord

3 tips voor het kiezen van het juiste dartbord

In het geval jij zelf Dartborden gaat aanschaffen is het wel zo handig om te weten hoe goed je bent en dus welke factoren belangrijk zijn voor jouw dartbord om wel of juist niet te hebben.

In dit artikel lees je drie tips voor het kiezen van het juiste dartbord.

Het juiste materiaal voor jouw worp

Dartborden van hogere kwaliteit zijn bijna altijd gemaakt sisal. Dit is een soort kussenachtig materiaal waar jouw pijlen zich goed in kunnen nestelen. dit is dan ook het duurdere materiaal. Jouw pijlen hebben door dit zachte materiaal minder kans om eruit te springen en jouw dus een foute pijl opleveren. Het voordeel van dit materiaal is ook nog eens duurzaam omdat het materiaal weinig gaten achterlaat en dus weinig onderhoud nodig heeft.

Het goedkopere materiaal zoals hout of geperst papier is hier minder goed in. Dit materiaal geeft meer kans op bouncers en heeft blijvende gaten door de pijlen.

Daarom is het als jij een gevorderde darter bent vooral handig om te kiezen voor sisal. Als je een beginner bent is het goedkopere materiaal erg prima om mee te beginnen. In de Dartwinkel Mcdartshop.nl kun je bij de borden in de beschrijving zien bij wat voor speler het bord het beste past.

Bedrading van het bord

In het geval van de bedrading op het bord zit hier ook toch echt een verschil.

Er is ronde bedrading wat vaak op goedkopere borden zit. Dit heeft als ‘gevaar’ dat de ronding meer afketsing kan veroorzaken. En alweer geldt dat een gevorderde darter meer baat heeft bij platte bedrading. Hier zie je minder vaak een afketsing van de pijl.

Het oog wil ook wat

Uiteraard is het design voor iets dat in jouw kamer hangt ook een factor. Er zijn borden die ene standaard en vaak ouderwets uiterlijk heeft. Maar voor de mensen met een strak interieur is er ook aanbod. Hierbij zijn vaak de getallen niet gemaakt met bedrading maar met een kunststof rand waar de getallen aan vast zitten. Dit geeft een erg moderne uitstraling.

Geef een reactie