Waarom energie vergelijken loont

Als je al jaren bij dezelfde energieleverancier zit is de kans groot dat je ieder jaar honderden euro’s mis loopt. Door energieleveranciers te vergelijken kun je hier gemakkelijk op besparen.

Om de beste energiedeal voor jou te vinden is het belangrijk om gas en stroom te vergelijken op jouw postcode aan de hand van je energieverbruik.

Door over te stappen naar een andere leverancier kun je gemiddeld € 214,- per jaar besparen op je energie en gas.

In slechts 5 minuten kun jij een goedkoper energiecontract hebben en direct beginnen met besparen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een paar simpele vragen beantwoorden in de energievergelijker. Nadat je alle vragen in hebt beantwoord zie je direct de tarieven van de beschikbare leveranciers.

Zo kun je gemakkelijk de beste deal kiezen!

Kiezen voor groene energie

Een andere reden om over te stappen van energieleverancier kan zijn dat je wil kiezen voor groene stroom.

Alle energiebedrijven in Nederland worden elk jaar door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE beoordeeld. Ze letten daarbij op de investeringen die het energiebedrijf doet in duurzame stroomopwekking, de inkoop van stroom en de levering van stroom.

Waarom energie vergelijken?

Zoals je inmiddels al hebt gelezen betaal vaak te veel voor je energierekening als je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij zit. Door over te stappen kan je vaak extra lage tarieven en eenmalige kortingen krijgen. Om erachter te komen of ook jij kunt besparen op jouw energiekosten, vul je de gevraagde gegevens in in de energievergelijker. Vind de beste energiedeal op basis van je verbruik en wensen.

Hoe werkt overstappen?

Als je een energiemaatschappij gevonden in de energievergelijker en je bent klaar om over te stappen. Zegt je nieuwe leverancier na de 14 dagen bedenk tijd je contract bij je huidige leverancier op. Daarna ben je officieel overgestapt.

Opbouw energierekening

Je energierekening is opgebouwd uit meerdere kosten. Je hebt namelijk netbeheerkosten en leveringskosten. Netbeheerkosten worden automatisch via je energiemaatschappij aan de netbeheerder betaald. De leveringskosten zijn gebaseerd op je energietarieven, energiebelasting, vaste leveringskosten en een eventuele welkomstkorting.

Geef een reactie