5-sterren hotels en waar ze te vinden

Luxe hotels zijn op alle plekken in de wereld te vinden. Van grote steden waar je struikelt over de luxe 5-sterren hotels tot exquise tropische eilandjes waar luxe resorts vol gekkigheid op je wachten. Sinds een korte tijd scoor je via Trivago heel makkelijk een luxe overnachting.

1 ding is zeker: Een 5-sterren hotel kost flink wat geld. Maar daar is de kwaliteit van je ervaring dan ook wel naar: Grote en luxe kamers, badkamers waar je alleen maar van kunt dromen, locaties op plekken die je alleen op Instagram ziet en een behandeling van de gouden standaard.

Waar zijn die hotels te vinden? Want een luxe hotel is natuurlijk niet in elke stad te vinden. Een belangrijk aspect hierbij is vooral het aantal zakelijke reizigers voor de bestemming. Steden die financieel centrum zijn, hebben in de regel een veel hogere dichtheid van luxe hotels.

Daarnaast zijn ook vakantiebestemmingen in het hogere segment een aantrekker voor luxe hotels. Denk aan plekken vol schoonheid zoals de Malediven, waar vele eilanden zijn omgebouwd tot luxe resort, Tahiti of andere tropische oorden waar het goed toeven is.

En soms staat een 5-sterren resort op een vrij irrelevante locatie. Zo vind je in Montenegro het luxe Sveti Stefan hotel waar je minimaal €400 per nacht kwijt bent.

De stad met het hoogste aantal vijfsterrenhotels is Londen is met in totaal 75 vijfsterrenhotels. Op de voet volgt Dubai met 61, terwijl New York derde wordt met een totaal van 59. Parijs (56) en Miami (46) sluiten de top vijf.

Andere steden in de overige vijf van de top tien zijn onder meer Los Angeles (39), Bangkok (33), Shanghai (33), Washington DC (32) en Rome (32). De vier beste steden, Londen, Dubai, New York en Parijs, hebben elk bijna twee keer zoveel vijfsterrenhotels.

 

Geef een reactie