Afvallen dankzij VR

Nu de lockdown langer en langer duurt en de sportscholen gesloten zijn, is er eindelijk een manier om aan die lichaamsbeweging te komen. Dankzij een vette VR Game kun je sporten en bewegen, zonder dat je ’t doorhebt! Het team van The VR Room legt het uit.

Fitness via VR

Fitness via VR is op zich niet moeilijk te realiseren; alleen al de Oculus Quest biedt een ruime keuze aan fitness-apps die speciaal zijn ontworpen om je lichaam in beweging te krijgen. Het was eerder mijn gebrek aan motivatie. Ik heb conventionele trainingen altijd saai gevonden, waardoor ik ze meestal liet schieten. En zo kom je aan die coronakilo’s!

Om die kilo’s weer weg te werken heb ik kortgeleden eens gekeken wat ik met mijn VR setje kon. Want behalve prima games, zit er ook een uitstekend assortiment van fitness en bewegingsgames in mijn Oculus. Mijn favoriet was de laatste tijd Cryteks The Climb 2, een VR-rotsklimsimulator die fysiek best wel uitdagend is.

Ik ben overigens absoluut geen fitboy. Verre van zelfs. Toch heb ik ook een partner die graag ziet dat er wat kilo’s af gaan.

The Climb 2 is nu beschikbaar op Oculus Quest- en Oculus Quest 2-headsets en is een direct vervolg op The Climb uit 2016 en biedteen spelervaring die bijna identiek is aan de origineele versie.

Spelers hebben toegang tot vijf real-world omgevingen, elk met zijn eigen reeks uitdagende beklimmingen. Het vervolg voegt 15 extra kaarten toe, waaronder een nieuwe stedelijke locatie waarbij je boven het verkeer bungelt terwijl je tussen torenhoge wolkenkrabbers navigeert. Je kunt ook dynamische objecten vinden, zoals ladders, touwen en hangende containers, verspreid over bepaalde kaarten, die een beetje afwisseling aan je beklimmingen toevoegen.

Geef een reactie