Het voordeel van een 2e scherm

Behalve een handige laptopstandaard kan de aanschaf van een 2e scherm voor je thuiswerkplek ook echt hemel en aarde betekenen. Met de aanschaf van een tweede monitor ga je namelijk flink wt rendement pakken. En dat is fijn, als je ook regelmatig vanuit huis werkt (wie niet tegenwoordig!).

Op het ‘officiele kantoor’ staat waaarschijnlijk al een 2e scherm. Maar het thuis hebben van een extra scherm is voor sommige mensen misschien nog best een beetje een drempel. En dat is zonde, want er zitten echt alleen maar voordelen aan een 2e computerscherm!

Productiviteit
Het belangrijkste voordeel van het gebruik van twee schermen is een hogere productiviteit. Wanneer je op afstand werkt, raak je snel afgeleid of merk je dat de motivatie afneemt. En dat is zonde, als je even lekker door wilt pakken.

Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde tijd die nodig is om taken uit te voeren aanzienlijk lager is voor mensen die twee beeldschermen gebruiken dan voor mensen die hun laptopje gebruiken.

Dubbele monitoren helpen ook om de focus te behouden. Stel je voor dat je op het punt staat je e-mailinbox op het ene scherm te openen, terwijl je aan een ander document kunt werken op een secundair scherm.

Het zou je in staat stellen om geconcentreerd te blijven op bepaalde taken, en deze concentratie alleen te doorbreken als er iets belangrijks op je andere scherm verschijnt. Uiteindelijk faciliteert een tweede monitor communicatie en creativiteit; waardoor het gemakkelijker wordt om samen te werken met collega’s, omdat u uw gedeelde ideeën op het ene scherm kunt bewaren terwijl u aan het andere werkt.

De voordelen zijn eindeloos; meervoudig nemen is gemakkelijk gemaakt, kopiëren en plakken tussen twee documenten is pijnloos, en de efficiëntie van Skype-conferenties kan worden vergroot door een volledig scherm te hebben dat aan uw notities is gewijd. Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat configuraties met twee schermen over het algemeen aangenamer zijn in het gebruik, waardoor werken op afstand aangenamer wordt, wat vooral relevant is in zo’n moeilijke tijd.

Geef een reactie