Drie tips om jouw woning nog gezelliger te maken

Als je wilt dat je huis gezellig en ontspannend aanvoelt, laat je dan inspireren door een plek die speciaal is ontworpen om je je zo comfortabel mogelijk te laten voelen: de spa. Wierook-diffusers, kaarsen, zachte verlichting, druppelende fonteinen en andere spa-specifieke details kunnen allemaal in je eigen huis worden verwerkt voor een snelle dosis huiselijkheid. Als je het goed doet, wil je misschien nooit meer weg. Een leuke plek om te kijken voor dit soort accessoires is Nasma, een webwinkel gespecialiseerd in spiritualiteit!

Een huis of appartement moet meer zijn dan alleen een plek om aan het eind van de dag neer te strijken. Eenvoudige ontwerpdetails en geuren van wierook kunnen gevoelens van warmte vastleggen en die gevoelens aan je doorgeven wanneer je je in de ruimte bevindt. Of je nu in een studentenhuis bent, een huurwoning of je nog steeds in een nieuw gekocht huis woont, kies ervoor om jezelf te omringen met de dingen die je vooral een goed gevoel geven. Hoe meer dingen je om je heen hebt waardoor je je gelukkig voelt, hoe groter de kans dat je een sterke en duurzame sfeer creëert en je huis als thuis laat voelen.

Hang kunst op

Ik ben altijd verrast door mijn vrienden die kunst ophangen zodra ze naar een nieuwe plek verhuizen. Ik zeg dit als iemand die meer dan anderhalf jaar in haar huidige huis heeft gewoond en nog steeds een tiental ingelijste prenten en schilderijen heeft die tegen een muur in de logeerkamer leunen. Maar er zijn enkele echte voordelen aan het nemen van de vroegere route en vroeg of laat je muren te versieren met kunst. Onderzoek toont aan dat simpelweg naar kunst kijken stress kan verminderen en je gelukkig kan maken. En afgezien van het feit dat we een grote boost van plezier beleven aan het kijken naar dingen die we mooi vinden, helpt het ophangen van kunst in je huis om je individuele persoonlijkheid en interesses in de ruimte te brengen. Zelfs ik, een kunst-hangende-uitsteller van oudsher, zorg er altijd voor dat ik een paar geselecteerde stukken onmiddellijk ophang wanneer ik er intrek, namelijk alle schilderijen die mijn moeder voor me heeft gemaakt en een abstracte inkttekening van het zonnestelsel dat mijn man me tekende toen we begonnen met daten. Hoe meer je jezelf omringt met dingen die je een goed gevoel geven, hoe meer je dat gevoel van thuis voelt.

Toon items die je aan je ouderlijk huis herinneren

Voor de meesten van ons is ons huis of appartement uit onze kinderjaren de belichaming van wat ’thuis’ werkelijk is – het is waar we ons voor het eerst veilig en geliefd voelden. Je kunt het gevoel van je ouderlijk huis nooit helemaal opnieuw creëren, maar je kunt wel een paar dingen die je eraan herinneren bij de hand houden. Het kan een bijzonder meubelstuk zijn, de muziekdoos uit je oude slaapkamer, of zelfs een paar gedateerde bordspellen. Deze dingen dragen de verwarmende energie met zich mee van waar ze vandaan kwamen, en ze hebben het unieke vermogen om troost uit te stralen bij het zien. Kies een paar dingen die dat gevoel van kinderwarmte voor je vasthouden en neem ze op in je ruimte voor beproefde gevoelens van thuis, waar je ook woont.

Geef een reactie