Het samenstellen van een goede werkplek

Het samenstellen van een goede werkplek

De plek waar je werkt en met wie je werkt zijn factoren die kunnen meespelen in je productiviteit. Hoe beter je productiviteit is, hoe beter het werk is dat je aflevert. Ondanks dat je het veranderen van collega’s iets lastiger gaat, is het veranderen van de werkplek en werkomgeving een stuk gemakkelijker. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om in te kunnen spelen op je productiviteit. Als je een eigenaar bent van een bedrijf waar je werknemers op een kantoor hebt werken, kun je misschien ook wat met deze tips doen.

Goed georganiseerd

Allereerst speelt het natuurlijk een belangrijke rol hoe het kantoor eruit ziet. Op het moment dat er allerlei verschillende plekken chaotisch zijn, zal dit, dan wel onbewust, doorspelen in de gedachten van de werknemers. Een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimder hoofd, waardoor je beter kunt focussen en dus ook beter kun werken. Zorg er dus voor dat het kantoor netjes en opgeruimd is en de indeling van de werkplekken ook logisch is. Zorg voor genoeg ruimte en een niet te drukke omgeving, behalve als dit natuurlijk binnen het bedrijf past. Waar je voor staat kun je laten uitstralen in je kantoor, dus laat dit passend zijn bij je bedrijf.

Een belangrijke term

Het is belangrijk dat je werkt op een ergonomische werkplek. Deze term is misschien niet voor iedereen bekend, maar deze term speelt een rol bij het afstemmen van mens, interieur, middelen en ruimte. De doelstelling achter deze term gaat over de gezondheid en productiviteit verbeteren, van onder andere werknemers op kantoor. Bij een ergonomische werkplek komen drie belangrijke zaken kijken, namelijk gezondheid, dynamiek en comfort. Als je wilt inspelen op het creëren van een kantoor met ergonomisch verantwoorde werkplekken, kun je aan de slag met de hiervoor genoemde zaken. Ze zullen ieder voor zich spreken en als je hier aan werkt, ben je al een stap dichter bij een betere werkplek voor werknemers.

Prettig thuiswerken

Niet iedereen zal op dagelijks op kantoor werken en daarom is het ook fijn om thuis een plek te hebben waar je rustig en goed kunt werken. Sommige mensen nemen plaats aan een bestaande plek in hun woning, bijvoorbeeld aan de keukentafel. Dit maakt het echter niet een optimale werkplek. Indien je veel thuis werkt, is het misschien een idee om te investeren in het creëren van een gezonde thuiswerkplek. Om hierin te voorzien, kun je rekening houden met de belangrijke zaken die een rol spelen bij een ergonomische werkplek. Zorg bijvoorbeeld allereerst voor een plek waar je prettig kunt zitten. Investeer dus bijvoorbeeld in een goed bureau en een goede bureaustoel. Hier heeft echter niet iedereen plek voor, maar daar is over na gedacht. Zo bestaan er bureau’s die je kunt uitschuiven tot een bureau en als je klaar bent met werken, kun je het bureau terugzetten naar een andere staat, namelijk een kastje. Zo heb je niet een bureau midden in je woning staan, maar kun je toch gemakkelijker je eigen werkplek tot stand brengen. Dit kan al een basis zijn om mee te beginnen.

Geef een reactie