Een weekendje weg in de buurt

Veel vakantie aanbiedingen brengen je naar plekken ver buiten Europa. En dat terwijl er dicht bij huis zoveel mooie en bijzondere plekjes zijn waar je je ook uitstekend zult vermaken voor je vakantie of weekendje weg.

Hoewel de bekende plekken als Parijs, Berlijn, New York, Kaapstad en Bangkok bij vele hoog op het lijstje zullen staan, presenteren we je vandaag een aantal bestemmingen die nét zo mooi zijn, maar waar maar weinig mensen over nadenken. Doe er je voordeel mee, want in de toekomst gaat ’t er niet meer zo relaxed en rustig zijn!

Heidelberg

Deze had je vast niet op de lijst verwacht. En toch ligt het relatief dicht bij huis. Een bezoek aan het Duitse Heidelberg voelt als een reis doorde tijd; terug in de tijd om precies te zijn.

De stad heeft een prachtig barok kasteel dat wordt omringd door kleine kronkele straatjes en steegjes waarin tal van leuke boetieks en andere kleine winkeltjes te vinden zijn.

Aan de oever van de Necker is het trouwens goed toeven en zweeft misschien zelfs wel iets magisch in de lucht. Maak een mooie wandeling tijdens zonsopkomst of sluit de dag juist af tijdens het ‘golden hour’. Je zult er geen spijt van krijgen.

Edinburgh

Ontdek het voortreffelijke Edinburgh! De hoofdstad van Schotland heeft een enorm scala aan bezienswaardigheden en activiteiten voor je in petto. Dat begint met het prachtige middeleeuwse stadscentrum met kleine en smalle straatjes. Het is er gezellig en druk, want het studentenleven bruist hier enorm. De perfecte combo van cultuur, geschiedenis en een flinke dosis gezelligheid, dus.

Geef een reactie