Romantische getaways

Zin in een romantisch weekendje weg? Op zoek naar een fijne plek om samen met je geliefde naartoe te gaan? Omdat je iets goed te maken hebt, of omdat je gewoon héél veel van je lief houd?

De cliché plekjes voor een romantisch weekendje zijn simpel: Wijn drinken in Toscane, een wandeling land de Seine in Parijs of met de kerstdagen naar Londen.

Misschien is het tijd voor iets anders. Dit zijn een paar tips voor geweldige romantische weekendjes weg waar je zelf vást nog niet over nagedacht had.

Brugge

Brugge hoort natuurlijk zéker op de lijst te staan! Deze prachtige stad met roots tot diep in de 15e eeuw wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd en staat met haar prachtige pittoreske stadscentrum 100% zeker garant voor prachtige romantische wandelingen.

Bezoek het Begijnhof, een 17e-eeuwse kapel en hermitage, voor een mooie wandeling op de afgelegen binnenplaats. Krijg een idee van de stad met een snelle rit met een koets, maar zorg ervoor dat je uitstapt bij de Rozenhoedkaai – de meest gefotografeerde en beroemde brug van Brugge – voor een geweldige foto van jullie samen.

Bath

Ga naar Bath voor een romantisch weekend in de stad die synoniem staat voor luxe spa’s. Begin de dag in een van de vele romantische hotels van Bath (waarvan er vele een schattig hemelbed hebben) en breng de ochtend door met het verkennen van architectonische schoonheden zoals de Romeinse baden of het prachtige victoriaanse stadscentrum dat dateert uit de late middeleeuwen. Gegarandeerd 100% romantiek in dit prachtige stukje Engeland.

Geef een reactie