Scheer jij je vóór het douchen?

Het is voor velen nog steeds een lastig klusje: Het schaamhaar scheren. Toch moet ’t gebeuren, al was het maar omdat je graag die partner van je ‘pleased’. De meeste mensen scheren of trimmen hun intieme delen ónder de douche, maar zou je dat niet voor het douchen moeten doen?

Voordelen van scheren voor het douchen

Laten we het hebben over enkele nadelen van het doen van dit klusje vóór dat je onder de douche springt. De meeste experts zullen je overigens vertellen dat je pas moet beginnen met scheren tijdens het douchen. Maar wij gaan even uit van het tegenovergesteld.

Omruimen van je haar is stukken makkelijker; die douchekop eroverheen en het grootste deel is weg. en daarna natuurlijk even die afvoer schoonmaken.

Een ander voordeel is dat een eventueel scheerapparaat droog is en dus niet uit je handen glipt. Hiermee voorkom je wellicht een paar vruchtbaarheidsproblemen!

Nadelen van scheren voor het douchen

Toch is alles in het leven een afweging, en zijn er ook aardig wat nadelen van het scheren vóór het douchen. Het kan een enorme pijnhoop en rotzooi veroorzaken en wellicht is droog scheren, dus zonder scheerschuim, ook niet je ding.

Droog scheren is namelijk nogal funest voor het masseren van je haarzakjes. En dat kan als gevolg hebben dat je flink wat pijn gaat overhouden aan ingegroeide haren. Moet je daar weer actie op ondernemen, terwijl je dat liever niet doet als echte ‘stoere man’.

Al met al zijn we er dus nog niet over uit of je nou beter kunt scheren voor je onder de douche springt, of dat je toch beter bij het oude kunt blijven en gewoon lekker onder die warme douche aan de gang moet gaan.

Geef een reactie