De top 5 meest populaire hondenrassen ter wereld

Als hondenliefhebbers hebben we allemaal onze favoriete rassen. Onze voorkeuren worden meestal bepaald door onze opvoeding of ervaringen met bepaalde honden. Sommigen van ons hebben misschien goede herinneringen aan de Golden Retriever, of misschien hebben we ons volwassen leven doorgebracht met hondenrassen die bij politiewerk worden gebruikt. We zijn ons allemaal bewust geworden van de geweldige manieren waarop onze hondenvrienden ons leven kunnen verbeteren.

Hoewel we allemaal onze favorieten hebben, is het een buitengewoon moeilijke taak om te bepalen wat het meest populaire ras is. De Raad van beheer erkende 192 rassen op de 2018 lijst van de meest geregistreerde rassen in de Verenigde Staten, waarbij de Labrador Retriever de eerste plaats behaalde (zoals elk jaar sinds 1991).

1 Bulldog
Volgens gegevens van Google Trends is de Bulldog het populairste hondenras ter wereld. Schattingen geven aan dat de zoekterm ‘bulldog’ maandelijks wereldwijd meer dan 1,5 miljoen keer wordt doorzocht.

2 Duitse herder
Soms afgekort tot GSD, de Duitse herder is een middelgrote tot grote werkhond met een opvallend, wolfachtig uiterlijk. Dit werkende ras komt consequent op de tweede plaats op de Raad van beheer lijst – met ons onderzoek dat aantoont dat het hetzelfde verhaal is op wereldwijde schaal.

3 Labrador Retriever
De Labrador Retriever is sinds 1991 door de Raad van beheer gerangschikt als het meest populaire ras in Nederland. Het staat echter slechts op de derde plaats over de hele wereld.

4 Siberische Husky
De Siberische Husky is beroemd geworden doordat ze gebruikt worden om slee├źn over bevroren landschappen te trekken. Deze opvallend mooie werkhonden hebben opvallende blauwe of bruine ogen en zijn meestal goedaardig en speels. Hun inherente energie betekent dat ze voldoende ruimte nodig hebben om rond te rennen, anders kunnen ze destructief worden.

5 Mopshond
Deze ondeugende hond heeft een groot hoofd en staat bekend om zijn mensachtige gezichtsuitdrukkingen. Vanwege de vorm van hun hoofd hebben mopshonden de neiging om te piepen en te snuiven bij lichamelijke activiteit. Zijn expressieve persoonlijkheid maakt het een ideale gezelschapshond, en zijn gelijkmatige karakter betekent dat hij ook een goed gezinshond kan zijn.

Geef een reactie