Casambi: Eenvoudig je eigen domoticasyteem aanleggen

Casambi

Casambi? Hoor ik je denken… Yes, Casambi. Het is het enige systeem om o.a. je verlichting aan te sturen met bluetooth. Het voordeel van bluetooth is dat het vrijwel storingsvrij is én dat de Bluetooth Casambi modules elkaar versterken.

Hoe dat werkt?

Wanneer je aan de slag gaat met het ‘slim’ maken van je verlichting, kom je al snel merken en termen tegen als; ZigBee, HUE, mesh en hub. Casambi werkt heel eenvoudig.

Voor verlichting bestaan er modules. Kleine “kastjes” met Bluetooth die je plaatst in de muur- of plafonddoos. Wanneer je deze plaatst en aansluit aan je bestaande verlichting, is deze direct aan te sturen met de gratis Casambi app. Te downloaden op je mobiele telefoon of tablet.

Doordat je op verschillende plekken een Bluetooth module plaatst, wordt het Bluetooth signaal doorgegeven en versterkt. Om in een moeilijkere term te spreken: Casambi werkt als een gateway.

Het verschil met Philips Hue en Google Home

Zoals eerder genoemd, Casambi werkt op Bluetooth. HUE en google Home maken verbinding via Wifi. Het nadeel van slimme verlichting aansturen via Wifi is dat het onstabiel is. Een storing komt vaak voor. Daarnaast dien je met HUE een HUE lichtbron of lamp aan te schaffen. Bij Casambi hoeft dat niet per se. Een Casambi module plaats je in/bij iedere gewenste led armatuur en je verlichting is slim aanstuurbaar.

De Casambi app is er gratis voor IOS en Android. Zo kun je de verlichting aansturen met je smartphone, tablet of smartwatch.

Is Casambi iets voor jou?

Ben je op zoek naar een protocol waarbij je zelf bestaande verlichting kunt ombouwen? En een systeem waarbij de mogelijkheden qua dimmen, schakelen, kleuren en scénes instellen eenvoudig en eindeloos zijn? Dan is Casambi iets voor jou.

Geef een reactie