LED TL-armaturen: efficiënt en duurzaam verlichten

LED TL-armaturen

LED-verlichting is de laatste jaren enorm populair geworden. Dit komt doordat ze een duurzame en energiebesparende vervanger zijn voor gloeilampen en andere traditionele verlichting. Een LED TL Armatuur 120 CM kopen zorgt er niet alleen voor dat je een steentje bijdraagt aan het milieu, je voelt het ook in je eigen portemonnee. De onderdelen van een LED-lamp en de manier waarop ze licht genereren, verlengen de levensduur van deze lampen. Waar de levensduur van andere lampen wordt verkort, maken de lage warmte niveaus, duurzaamheid en energie-efficiëntie van de LED-lamp het mogelijk om duizenden uren langer mee te gaan dan andere soorten lampen.

Laag energiegebruik en minder brandgevaar

Door hun hoge lumen-output per watt, zijn LED’s in staat om ongeveer 70% van hun energie om te zetten in licht. Hierdoor zijn ze veel efficiënter dan andere lampen, die veel energie verspillen door deze om te zetten in warmte. Er is slechts een LED-lamp van 6 watt nodig om de hoeveelheid licht te produceren die een gloeilamp van 40 watt doet. Door hun lagere temperatuur zijn ze ook veiliger in gebruik. Ter vergelijking: gloeilampen kunnen zo heet worden dat ze buiten het bereik van kinderen moeten worden gehouden die zich kunnen verbranden. Het is ook bekend dat ze brand veroorzaken als ze per ongeluk in contact komen met brandbare materialen, zoals gordijnstof. LED-verlichting wordt nooit zo heet, waardoor het brandgevaar een stuk lager is.

Op LED-verlichting kun je rekenen

LED TL armaturen en andere LED-lampen zijn een zeer duurzame en betrouwbare vorm van verlichting. Ze kunnen veilig werken bij koudere temperaturen en zijn bestand tegen meer schokken en trillingen dan andere gloeilampen. Dit komt doordat ze geen gloeidraden of andere kwetsbare onderdelen bezitten. Deze stabiliteit maakt ze ideaal voor gebruik in gebieden die onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen, slecht weer en drukte, zoals buitenshuis of in plafondventilatoren. Een ander voordeel is het gebruik van kleuren om je ruimte sfeer te geven. Gloeilampen hebben gels of filters nodig om verschillende kleuren en tinten licht te creëren. LED’s bieden een breed scala aan kleuren en kleurtemperaturen zonder het gebruik van gels of filters, die na verloop van tijd kunnen doorbranden of vervagen.