Bahariya en Farafra, bijzondere woestijnen!

In de westelijke woestijn van Egypte liggen de, relatief onbekende Bahariya en Farafra woestijnen. Hier vind je enkele zeer zeldzame woestijnlandschappen die nergens anders te vinden zijn.

Waar het oostelijke en zuidelijke deel van de Egyptische woestijnen bekendstaat als goudmijn voor archeologen en nog jaarlijks nieuwe tombes, tempels en andere prachtige plekken uit de oudheid worden teruggevonden, is in het westen iets heel anders terug te vinden.

Fossielen, skeletten en andere overblijfselen van dinosaurussen en dieren die al miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven komen hier aan de oppervlakte.

Midden in de Bahariya woestijn ligt de Bahariya Oase. Een zee van groen in een van de meest onleefbare plekken op Aarde. Hier zijn waterbronnen te vinden, groeien palmbomen, struiken en wordt zelfs landbouw bedreven.

De warmwaterbronnen van de Bahariya Oase zijn misschien wel een van de populairste trekpleisters van dit gebied. De zwavelbaden van zo’n 40 graden Celsius worden door zowel locals als toeristen bezocht en hebben, zo wordt gezegd, een helende werking.

Verder naar het zuiden word je ineens omringd door honderden met zwart poeder bedekte heuvels. Dit is de beroemde ‘Zwarte Woestijn”, een van de vreemdste woestijnlandschappen ter wereld.

De landschappen in de westelijke woestijn veranderen snel. Ongeveer 30 km verder naar het westen zijn de vulkanische heuvels van de Zwarte Woestijn niet langer zichtbaar en domineert een monochroom vlak land het gebied. Hier lijkt het alsof je op de Maan staat, een bijzondere gewaarwording.

Al met al biedt Egypte véél meer moois en bijzonders dan alleen maar een vakantie aan de Rode Zee vol grote en luxe resorts. Kies je dus voor een mooie reis naar dit leuke land, vergeet dan hoofdstad Cairo, havenstad Alexandrië en de Westelijke Woestijn niet!

Geef een reactie