Wat zijn de voor- en nadelen van een tattoo verwijderen?

Het zetten van een tattoo kan een bewuste keuze zijn. Toch kan het zo zijn dat je op een later moment spijt krijgt van je keuze en dat je hem niet wilt laten aanpassen maar echt wilt laten verwijderen. Een tattoo verwijderen heeft voor- en nadelen. Je kan ze natuurlijk het beste zelf afwegen, maar over het algemeen wegen de voordelen op tegen de nadelen en uiteindelijk is het bij een gecertificeerd bedrijf altijd een veilige behandeling. 

Hoe werkt een tattoo verwijderen? 

Niet zo heel lang geleden was het verwijderen van een tattoo best een ingewikkelde ingreep en zeker geen veilige keuze. Dat is tegenwoordig wel anders, want een tattoo verwijderen kan op een veilige en mooie manier. De ontwikkelingen in de lasertherapie hebben ervoor gezorgd dat er veel mogelijk is en je met een aantal behandelingen volledig de tattoo hebt verwijderd. Het laten weglaseren van een tattoo geeft een minimale kans op littekens en het is zelfs mogelijk om op dezelfde plek een nieuwe tattoo te laten plaatsen. De inkt van de tattoo absorbeert het licht van de laser, waardoor de inkt in kleine deeltjes uiteenvalt. Het lichaam heeft dan de taak om deze uiteengevallen deeltjes af te voeren via de weg van de afvalstoffen. De picoseconde en de nanoseconde lasers zijn de meest gebruikte lasers om een tattoo te verwijderen. 

Een andere manier om je tattoo te laten verwijderen is operatief, maar deze behandeling wordt meer afgeraden. De kans is onder andere groter dat er littekens ontstaan en vaak moet je onder narcose wat ook een impact heeft op het lichaam. 

De voor- en nadelen van het verwijderen van een tattoo 

De voordelen van het verwijderen van een tattoo zijn eigenlijk heel simpel. Je herstelt iets aan je lichaam waar je spijt van hebt, dit kan tegenwoordig zonder littekens en het is zelfs mogelijk om een nieuwe tattoo te zetten op dezelfde plek. 

Een nadeel van het verwijderen van een tattoo is dat niet alle tattoos verwijderd kunnen worden nog met een laserbehandeling, waardoor je moet kiezen voor een operatieve verwijdering. Aan een operatieve behandeling zitten meet consequenties, zoals de vergrote kans op littekenvorming en de narcose. 

Als je overweegt om een tattoo te laten verwijderen, dan is het goed om over de keuze en de consequenties na te denken. Informeer bij een laserkliniek wat de mogelijkheden zijn voor een laserbehandeling om zo min mogelijk risico te lopen op littekens ten opzichte van een operatieve behandeling. Als een laserbehandeling niet mogelijk is, kan je altijd nog een operatie overwegen. Maar over het algemeen zijn de meeste tattoos tegenwoordig te verwijderen met lasertherapie en dan vooral met de nanoseconde of de picoseconde laser.

Een tattoo verwijderen kan best een hele stap zijn, maar door de ontwikkelen in de lasertechnologie is het een veilige keuze die nagenoeg geen restanten achter hoeft te laten. De kans op littekenvorming is minimaal en je hebt zelfs de mogelijkheid om op dezelfde plek een nieuwe tattoo te zetten als je dat zou willen. De oude bekende weg van een cover-up hoeft dus absoluut niet meer de eerste keuze te zijn als je jouw tattoo wilt laten verwijderen. Ga bij interesse in deze behandeling naar Undo.nl!

Geef een reactie