Wat is witte thee en wat maakt het zo’n gezond drankje?

Witte thee is, net als groene thee, afkomstig van de plant camellia sinensis, maar verschilt qua smaak en cafeïnegehalte omdat de delicate bladeren vroeg worden geoogst, wanneer de bladeren nog knoppen zijn.

Het is goed voor de cognitieve gezondheid

Witte thee is rijk aan het aminozuur l-theanine (bijna evenveel als groene thee), een verbinding die wordt geassocieerd met rust en verbeterde focus. In een kleine studie verbeterde het consumeren van twee gram witte thee de focus en prestatie van de deelnemers aan een onderzoek – maar er moet meer onderzoek worden gedaan om deze voordelen te bevestigen. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat witte thee gemiddeld iets meer fytochemische catechinen bevat dan groene thee, ook al zijn dit de antioxidanten waar groene thee om bekend staat. Deze catechinen, ook bekend als een specifiek soort verbinding die in thee wordt aangetroffen met antioxiderende eigenschappen, zijn in verband gebracht met tal van gezondheidsvoordelen, waaronder het potentieel om neurodegeneratieve ziekten te bestrijden.

Het kan ontstekingen bestrijden

Net als andere theesoorten bevat witte thee veel antioxidanten, met name epigallocatechine gallaat, dat belangrijk is voor het bestrijden van de effecten van ontsteking en oxidatieve stress. Het is een fytochemische antioxidant die bekend staat om zijn rol in metabolisme en ontstekingsprocessen, die helpt om het energieniveau en de juiste lichaamsprocessen op peil te houden voor een langdurige gezondheid. De catechinen in witte thee zijn ook ontstekingsremmend, wat kan helpen bij het herstel van gestreste spieren na een zware training. Maar er is meer onderzoek nodig, specifiek naar de catechinen in witte thee zelf, om dit voordeel verder te bevestigen. Het is veelbelovend vanwege studies naar andere voedingsmiddelen die deze verbindingen bevatten.

Het is goed voor de gezondheid van de botten

Witte thee bevat ook mangaan, dat het lichaam helpt energie vrij te maken uit koolhydraten en eiwitten. Mangaan ondersteunt ook de gezondheid van de botten, wat belangrijk is om het risico op osteoporose met de leeftijd te verlagen. Geniet van witte thee met andere voedingsmiddelen met veel mangaan, zoals zoete aardappelen, limabonen, mosselen, tofu en kikkererwten.

Het kan het risico op kanker helpen verminderen

Hoewel sommige vormen van kanker onvermijdelijk zijn vanwege genetica, bevatten veel plantaardig voedsel fytochemische antioxidanten die de cellen helpen beschermen tegen schade die anders tot kanker zou kunnen evolueren. Er wordt gesuggereerd dat de antioxiderende polyfenolen van witte thee kankerverwekkend zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat een algemeen gezond dieet, samen met lichaamsbeweging en het vermijden van roken, ook belangrijk zijn voor de preventie van kanker.

Het kan een gezonde bloedsuikerspiegel ondersteunen

Misschien wilt u witte thee een kans geven als u worstelt met de bloedsuikerspiegel. Hoewel niet specifiek voor witte thee, is de consumptie van thee van de plant camellia sineses in verband gebracht met beschermende effecten bij mensen met diabetes. Zorg ervoor dat u eerst uw arts om toestemming vraagt ​​om er zeker van te zijn dat deze niet in strijd is met andere behandelingen voor diabetes die u krijgt.

Geef een reactie