Wanneer is het verstandig om een magnesium test te doen?

Magnesium is een essentieel mineraal voor je lichaam. Het wordt bij veel processen in je lichaam gebruikt om het naar behoren te laten werken. Je wilt dan ook het liefst zorgen dat je hier geen tekort aan hebt. Toch kan het gebeuren dat je niet aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komt. In dat geval kun je een magnesium test laten doen om dit uit te zoeken. Wanneer kun je nog meer het beste een magnesium test laten doen?

De werking van magnesium

Je lichaam heeft magnesium nodig om je spieren en botten gezond te houden. Het zorgt ervoor dat afvalstoffen vanuit je spieren afgevoerd worden en je spieren zo ontspannen en naar behoren blijven werken. Wanneer je een tekort aan magnesium hebt, zullen deze afvalstoffen niet meer goed afgevoerd worden. Je zult dan verschillende klachten kunnen krijgen.

Zo zullen je spieren zwakker aanvoelen, je zal spierkrampen kunnen krijgen en je vermoeid voelen. Dit zijn klachten die in het begin nog vervelend kunnen zijn, maar niet hinderlijk. Op het moment dat deze klachten dagelijks voorkomen en je dagelijkse leven wel verhinderen, wordt er aangeraden om een magnesium test te doen.

Wanneer laten testen?

Wanneer je bovenstaande klachten ervaart, is het sowieso aan te raden om een magnesium test uit te voeren. Maar ook wordt het vaak aangeraden voor sporters. Als je veel beweegt of sport, zul je meer afvalstoffen in je spieren hebben die afgevoerd moeten worden. Hier is dus meer magnesium voor nodig.

Ook helpt magnesium bij het herstellen van de spieren na het sporten. Ook in dit geval kan het dus nuttig en waardevol zijn om een magnesium test te laten doen. Zo kun je er achter komen of je genoeg binnen krijgt of toch een supplement moet toevoegen aan je dieet.

Het doen van een test

Het doen van een magnesium test is zeer makkelijk. Je kunt dit fijn thuis doen met een thuistest of via de huisarts laten doen. Een thuistest is over het algemeen goedkoper en sneller, dan wanneer je het bij de huisarts laat doen. Het doen van de test is zeer makkelijk. Je volgt de instructies in het pakket, stuurt het buisje met wat druppels bloed op naar het laboratorium en binnen enkele dagen heb jij de uitslag.

Ook zal er een advies bijgevoegd zitten. Dit advies is opgesteld aan de hand van de magnesiumwaardes in je bloed. Zo weet je of je een supplement moet nemen of niet.

Tip: Davitamon

Geef een reactie