Afvallen in de overgang kan dat?

Wie in de overgang is, heeft waarschijnlijk wel gemerkt dat het moeilijker wordt om op gewicht te blijven, laat staan af te vallen. Toch is het echt mogelijk! Het kost misschien wat meer moeite, maar het kan zeker. Met de tips in dit artikel helpen wij jou graag om je figuur te behouden tijdens de overgang.

Wat is de overgang?

In het kort omschreven is de overgang de periode tussen het veertigste en zestigste levensjaar van de vrouw waarin de eicellen opraken en er geen nieuwe meer worden aangemaakt. Er kunnen vanaf dit moment symptomen optreden zoals veranderingen in de menstruatie en menstruatiecyclus, veranderingen in menstruatieklachten, opvliegers, nachtelijk zweten, gewichtstoename, rusteloosheid, slapeloosheid, depressieve en angstige gevoelens. In dit artikel hebben we het met name over de gewichtstoename tijdens de overgang.

Beweeg voldoende

Het is verstandig om altijd, maar zeker tijdens de overgang, voldoende te bewegen. Doe regelmatig spier- en botversterkende oefeningen en wissel af met bijvoorbeeld fitnessen, wandelen of een andere sport die je leuk vindt.

Let op wat je eet

Voor afvallen geldt in het algemeen dat je minder binnen moet krijgen dan je verbrandt. Naarmate je ouder wordt eet je minder. Als je net zoveel calorieën binnenkrijgt als dat je verbrandt, blijf je gelijk. Wanneer je meer calorieën eet dan je verbrandt zul je aankomen. Vrouwen in de overgang hebben vaak moeite met op gewicht blijven. Dit komt deels door het ouder worden waardoor vrouwen vaak minder gaan bewegen, maar het komt ook door de hormonale veranderingen waaraan het lichaam onderhevig is.

Supplementen voor afvallen in de overgang

Om je te helpen bij afvallen in de overgang zijn er supplementen op de markt. Deze supplementen bevatten natuurlijke bestanddelen die je helpen bij het afvallen of op gewicht blijven. De supplementen bevatten salie, groene thee, zink en meer om je te helpen bij afvallen in de overgang, maar ook bij het bestrijden van andere symptomen van de overgang zoals opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid en rusteloosheid.

Deze supplementen zijn een goede aanvulling op een gezond eet- en beweegpatroon.

Overgangsconsulent

Wanneer je moeite hebt met afvallen in de overgang of met één van de andere overgangsklachten is er de overgangsconsulent. Deze kan je helpen tijdens deze pittige periode. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen in de overgang.

Heb je problemen van medische aard of twijfels en wil je graag nader onderzoek? Dan kan de huisarts je doorverwijzen naar een gynaecoloog. Voor de overgangsconsulent heb je trouwens ook een verwijzing van de huisarts nodig.

Tip: Ymea.nl

Geef een reactie