Terugblik op de modetrends van 2022

In 2022 zijn er verschillende modetrends ontstaan waarop we een korte terugblik zullen doen. Maar wat zijn modetrends? Modetrends zijn dingen binnen de dames kleding, herenkleding of kinderkleding die erg populair zijn en op dat moment alleen maar worden gedragen. Denk maar aan de oversized blazer en wijde pantalons die in 2021 door iedereen gedragen werd. Elk jaar heb je verschillende trends die door iedereen gedragen worden en door iedereen gekocht worden. Een korte terugblik op de trends van dit jaar: dit jaar gingen we met zijn alle massaal aan de trenchcoats en korte rokjes!

Nog meer trends

Er zijn natuurlijk elk jaar een paar trends die voorspeld worden die het toch niet helemaal worden wat ze ervan hadden verwacht. Hiervan denkt de grote meerderheid ‘Dit ga ik echt niet dragen.’ Gelukkig zijn er altijd een paar trends die wel goed aanslaan bij de bevolking, dit wordt dan echt dames mode. Denk bijvoorbeeld aan een trenchcoat. Eigenlijk is dit een item wat door de jaren altijd wel werd gedragen en nooit uit de mode is gegaan. Maar dit jaar kwam deze trend weer helemaal tot leven. Net als de korte rokjes, deze zijn er altijd wel geweest maar hadden dit jaar een opleving.

De laatste trends

Daarnaast zijn er ook een paar stijlen dit jaar die een trend geworden zijn. Denk hierbij aan Formule 1 chique, waarbij stoere items gecombineerd worden met chique items. Nog een trend is de school trend. Hierbij wordt er outfits gemaakt waarmee je zo tussen de leerlingen van een school kan lopen alsof je in een schooluniform loopt. De laatste trend die we veel zien dit jaar is de over de top trend. Hierbij moet alles over de top zijn en is niks te gek. Denk hierbij aan extra veel glitters, veel kleur, allerlei soorten materiaal en stoffen.

Geef een reactie