Rechte keuken kopen? Lees onze handige tips en trucs

Rechte keuken kopen

Keukens heb je in verschillende vormen en stijlen. Denk aan een L-vormige landelijke keuken of juist een U-vormige moderne keuken inclusief een kookeiland. Een andere optie is de rechte keuken en deze vorm wordt vaak gekozen wanneer de ruimte beperkt is. Niet iedereen heeft namelijk de ruimte om een keuken die ze willen te plaatsen en dan moet dus schipperen. Maar dat wil nog niet zeggen dat je heel veel mogelijkheden hebt. In onze blog vertellen we er meer over.

Wat is een rechte keuken?

Een rechte keuken is qua omschrijving niet heel bijzonder. Het is vaak een keukenblok met wasbak en een kraan, plaats voor een inbouwkookplaat en bijhorende keukenkastjes die zowel in het keukenblok zijn verwerkt als die je hierboven kunt ophangen. Meer is het eigenlijk niet. Dat klinkt heel saai, maar dat hoeft het niet te zijn. Je kunt namelijk elke keuken heel functioneel en aantrekkelijk maken.

Rechte keuken aantrekkelijk maken

Heb je een open rechte keuken? Dan wil het oog ook wat en je kunt de keuken bijvoorbeeld aankleden door accenten toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie en chique kleur van de panelen van de kastjes, maar kies voor een meer uitgesproken spatwand. Dat zorgt al direct voor een compleet ander gezicht. Je kunt eventueel ook gesloten keukenkastjes combineren met open kastjes. Die zijn minder praktisch, maar bieden wel ruimte voor leuke accessoires waarmee je de keuken kunt opfleuren.

Maak er een woonkeuken van

Van een rechte keuken kun je heel makkelijk een woonkeuken maken. Zet bijvoorbeeld in de keuken een bijpassende eettafel met stoelen neer. Dan kun je hier zitten en eten en het maakt de keuken ook direct een stuk sfeervoller. En het is praktisch, omdat je het eten direct kunt bedienen zonder dat je een half huis hoeft door te wandelen. Heb je echt beperkt de ruimte? Dan kun je eventueel ook een bar met krukken aan je keuken toevoegen. Dan heb je toch een plekje waar je even lekker kunt zitten.

Rechte keuken met een eiland

In plaats van een eettafel met stoelen kun je aan een rechte keuken ook een eiland toevoegen. Dit kan ook een kookeiland inclusief kookplaat en oven zijn. Het monteren van deze keuken brengt iets meer werk met zich mee, maar het is wel een effici├źnte manier om je beperkte ruimte optimaal te benutten en om je keuken ook een luxueuze uitstraling te geven. Je kunt ook kiezen voor een eiland dat alleen als opbergruimte met werkblad dient. Dan zou je er ook nog een aantal krukken aan kunnen zetten, zodat je ook direct een leuke zitplek hebt.

Voldoende opties

Wees jezelf er ook van bewust dat je voldoende opties hebt wanneer je voor de rechte keuken kiest. Je hebt weinig tot geen beperkingen. Je hebt keuze uit verschillende kleuren en materialen en je kunt het zo luxueus maken als dat je zelf wil. In dat opzicht heb je dezelfde opties dan wanneer je voor een uitgebreide keuken kiest.

Geef een reactie