Op zoek naar de beste sim only deal? Let hierop bij het afsluiten van een abonnement

Een keer in de zoveel tijd is het nodig om een aantal contracten te vernieuwen, zo kun je denken aan het energiecontract, het contract voor het internet, maar ook het contract voor je telefoonabonnement. Het is best wel een geregel allemaal en daarom kun je het ook maar goed in de gaten houden, zodat je niet teveel hoeft te gaan betalen en dat je de juiste deal hebt waarbij aan al jouw wensen en behoeften voldaan wordt. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe telefoon gekocht en hoef je daarom geen abonnement waarbij je een nieuwe telefoon krijgt, dan ben je op zoek naar een sim only, zodat je de kaart gewoon in je nieuwe telefoon kunt schuiven.

Wat is voor jou belangrijk?

Wanneer je begint met het sim only vergelijken, dan is het goed om voor jezelf duidelijk te hebben wat jouw wensen en behoeftes hierbij zijn. Ben je een enthousiaste beller of sms’er, dan heb je veel belminuten nodig of misschien wel onbeperkt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat jouw telefoon voor je gaat bepalen of het gesprek wel of niet afgerond moet worden. Daarnaast is het aantal mb’s dat je nodig hebt ook wel goed om op te letten. Deze mb’s worden tenslotte steeds vaker gebruikt, wanneer je buitenshuis toch even de sociale media in de gaten wil houden, maar er geen wifi aanwezig is.

Let goed op

Door alle behoeftes en wensen op een rijtje te zetten, weet je precies waar je naar op zoek bent en door ook voor jezelf te bepalen wat het budget is dat je maandelijks uit zou kunnen gaan geven, kun je veel gerichter gaan zoeken. Bekijk daarnaast goed wat de loopduur van het contract is en of deze maandelijks opzegbaar is. Lees daarom dus altijd goed de kleine lettertjes, zodat je zeker weet dat je de geschikte deal kunt gaan maken en je daar ook een goed gevoel aan over kunt gaan houden en je je hier geen zorgen over hoeft te gaan maken. Ga daarom niet zomaar in op alle aanbiedingen en stel jezelf genoeg vragen om te kijken of dit wel zo geschikt is voor jou.