Gratis CRM Systemen

Er bestaan heel veel verschillende CRM systemen, met allerlei verschillende smaken, toepassingen en eigenschappen. Er zijn gratis CRM systemen (daar zijn er niet zoveel van) maar ook hele dure systemen (dat zijn de meeste). Groot of klein. Simpel of complexe. Er zijn CRM systemen gericht op Sales, of speciaal gericht op klantenservice, of op marketing. Soms is een systeem gericht op een bepaalde niche. Zoals een CRM systeem gericht op de bouw of medische professionals. Er zijn dus heel veel verschillende systemen die allemaal anders werken en andere problemen oplossen. Welk systeem is geschikt voor jou? Dat hangt van jouw wensen af.

Als freelancer heb je hele andere behoeftes dan een bedrijf met 100 medewerkers. Je stelt hele andere eisen aan het CRM systeem.   Het moet een simpel systeem zijn, waar je zo mee aan de slag kan. En je wilt er ook nog eens niet teveel voor betalen. Het liefst zou het zelfs een gratis CRM systeem zijn.

Terwijl grote bedrijven misschien meer gericht zijn op specifieke functionaliteiten, zal je als freelancers eerder opzoek zijn naar een systeem dat simpel en eenvoudig werkt. Een gratis CRM systeem waar je zo mee aan de slag kan zonder dat je eerst een week online tutorials moet bekijken om aan de slag te kunnen.

Simpel CRM Systeem

Gelukkig is er nu een optie voor freelancers en kleine ondernemers zie opzoek zijn naar een simpel CRM systeem dat ook nog eens gratis is en waar je zo mee aan de slag kan. Dat zal een uitkomst zijn voor een grote groep ondernemers die nu nog alles in Excel bijhouden, of op papier. Hiermee zal het een stuk makkelijker zijn om goede zakelijke relaties op te bouwen. En te onderhouden. Dat zal je terug zien in de bedrijfsresultaten.

Freelance CRM

De meeste bedrijfssoftware is gemaakt voor grote bedrijven. Dit zijn veel eisende klanten die een hele waslijst aan eisen hebben voordat ze überhaupt naar bedrijfssoftware kijken. Deze pakketen zijn heel duidelijk niet gemaakt voor kleine ondernemers en freelancers. Ze zijn veel te complex om mee te werken. Er zitten heel veel toeters en bellen in die de meeste kleiner ondernemer echt nooit zullen gebruiken. En dan zijn het ook nog eens extreem dure systemen waar een kleine ondernemer geen geld aan uit kan en wil geven.

Een freelance crm systeem begrijpt wat de wensen en eisen van kleine ondernemers zijn. Niet alleen aan welke eisen de sofware moet voldoen om deze groep gebruiken succesvol te laten zijn. Maar weet ook als geen ander dat het betaalbaar moet zijn, anders wordt er al niet eens naar gekeken. Een freelance crm is speciaal gebouwd en ontworpen voor freelancers. Het sluit daarom ook perfect aan bij de wensen en eisen van deze doelgroep.