Hoelang mag je littekencrème gebruiken?

De ene persoon heeft meer aanleg voor littekens dan andere, maar toch is het voor ieder persoon mogelijk om een litteken te krijgen. Wanneer de huid is beschadigd kan deze van nature niet genezen. Je lichaam maakt dan littekenweefsel aan om de huid toch soort van te repareren. Op deze manier ontstaat een litteken. Dit littekenweefsel heeft vaak een lichte kleur en is bijna altijd anders dan je huidskleur. Normaal kan deze best onzichtbaar zijn, maar in de zomer wanneer je bruin wordt kan deze veel meer opvallen. Littekencrème kan helpen met het minder zichtbaar maken van je littekens.

Hoe lang mag je littekencrème gebruiken

Littekencreme is gemaakt om je litteken minder zichtbaar te maken. Het is mogelijk om de littekencrème te gebruiken vlak nadat de wond is genezen. Het wordt aangeraden om twee keer per dag het litteken in te smeren met een dun laagje littekencrème wanneer de wond dus niet meer bloed, niet meer pijn doet en ook niet meer van kleur veranderd. Dit zorgt ervoor dat het littekenweefsel soepel en zacht blijft in plaats van hard wordt en pijn gaat doen. Hierdoor kan het minder opvallen in contrast met de rest van je huid.

Probeer minstens twee tot drie maanden lang de crème te gebruiken. De voorkeur gaat zelfs uit naar langer, zelfs tot een jaar. De crème kan het beste elke dag worden gesmeerd in de ochtend en in de avond. Op een gegeven moment gaat dit in je routine zitten en ga je hieraan wennen. Littekenhuid heeft een langere tijd nodig om te herstellen en tijdens dit proces moet jij dus het herstel ondersteunen. Er zijn een hoop factoren die spelen bij het uiterlijk van een litteken, maar tot een jaar na de wond kan het litteken er toch nog anders uit gaan zien.

Hoe goed helpt littekencrème?

Littekencrème helpt dus tijdens de genezing van het litteken. Het helpt echter ook bij bestaande littekens. Bij het genezen van je litteken kan het gebruiken van littekencrème zeker een steentje bijdragen. De crème helpt namelijk met vocht in je huid vasthouden en zorgt ervoor dat de huid soepel en gehydrateerd blijft. Zo herstelt je litteken een stuk mooier. Daarnaast is het ook verstandig om een beetje zonnebrand op het litteken te smeren. Nieuwe littekens hebben namelijk een grotere kans om te verbranden.

Tip: Biodermal

Geef een reactie