Hoe kan je een infraroodlamp gebruiken om je blessures te behandelen

Wat is infraroodtherapie?

Infraroodtherapie is een innovatieve lichttherapie voor het verlichten van spierpijn. Het maakt gebruik van specifieke golflengten van een infraroodlamp die worden afgegeven aan delen van het lichaam die verwondingen hebben. Al honderden jaren worden ziekten en aandoeningen behandeld door zonlicht.

Artsen zouden bedden voor pati├źnten op zonnige balkons plaatsen om rachitis of psoriasis te behandelen. In de jaren twintig baadden Olympische atleten in zonlicht om hun prestaties te verbeteren. Dit viel allemaal uit de gratie toen de bezorgdheid over huidkanker begon toe te nemen.

Zonlicht bestaat uit twee verschillende golven: infrarood en ultraviolet. Ultraviolet licht is het schadelijke licht dat zonnebrand en andere problemen veroorzaakt. Infrarood daarentegen helpt cellen om zichzelf te regenereren en te herstellen. Het verbetert ook de circulatie van zuurstofrijk bloed in het lichaam. Het is de warmte die je voelt als je in de zon staat en heeft een enorm scala aan gezondheidsvoordelen.

Je lichaam zendt ook infrarode energie uit, vooral uit de handpalmen. Mensen in Aziatische landen, met name in China, beoefenen al duizenden jaren palmgenezing. Dergelijke warmtetherapie wordt al talloze jaren gebruikt voor lichamelijk en emotioneel welzijn, maar pas sinds kort is technologie ontwikkeld om deze kracht te benutten en precies toe te passen op de gebieden die deze het meest nodig hebben.

Infraroodlicht kan onder de huidlagen doordringen en de eigenlijke spieren of botten aanwijzen die pijnverlichting nodig hebben. Er zijn speciale infraroodlampen voor blessurebehandeling, en die hoeven zeker niet duur te zijn!

Hoe werkt een infraroodlamp bij blessures?

Infrarood licht dringt ongeveer 2-7 cm diep door en bereikt de spieren, zenuwen en botten. Eenmaal daar wordt het licht geabsorbeerd door fotoreceptoren in cellen. De lichtenergie triggert natuurlijke processen van het lichaam op cellulair niveau.

De sleutel tot hoe infraroodtherapie werkt, kan te maken hebben met stikstofmonoxide, dat na therapie toeneemt. Stikstofmonoxide heeft veel gunstige functies, waaronder het ontspannen van slagaders, het bestrijden van vrije radicalen, het voorkomen van klontering van bloedplaatjes in de aderen en het reguleren van de bloeddruk.

Een toename van stikstofmonoxide verbetert de bloedcirculatie en levert belangrijke voedingsstoffen en zuurstof aan beschadigde cellen. Door een verhoogde bloedstroom kunnen cellen goed functioneren. Infraroodtherapie stimuleert daarom de regeneratie en het herstel van beschadigde weefsels, wat leidt tot minder pijn en ontsteking.

Hoe u infrarood kunt gebruiken voor spierpijn en uw leven kunt veranderen

Is infraroodtherapie veilig?

Het klinkt misschien gevaarlijk, maar het is bewezen dat infraroodtherapie volkomen onschadelijk is. U kunt de kracht van de zon benutten zonder uw huid bloot te stellen aan die schadelijke ultraviolette stralen, en het is zo veilig dat het wordt gebruikt om geelzucht bij pasgeboren baby’s te behandelen.

Geef een reactie