Hoe interessant is de keuze voor liposuctie?

Voor heel wat mensen geldt dat ze geconfronteerd worden met heel wat overtollig vet. Dat hardnekkige vet laat zich bovendien niet zo snel verwijderen door bijvoorbeeld het gevolgen van een dieet of door intensief te sporten. Als jij één van de mensen bent die met dit probleem wordt geconfronteerd zal je tot de vaststelling komen dat het altijd de moeite waard kan zijn om ervoor te kiezen om bijvoorbeeld een liposuctie behandeling te ondergaan. Door te kiezen voor een dergelijke behandeling kan het overtollige vet immers efficiënt worden verwijderd. Wil jij hier graag meer over ontdekken? Dan moet je zeker even de hieronder aanwezige informatie door gaan nemen.

Hoe wordt een liposuctie precies uitgevoerd?

Voordat je gaat overwegen of liposuctie daadwerkelijk iets is voor jou spreekt het voor zich dat je graag een goed beeld zal willen hebben van hoe deze ingreep nu precies wordt uitgevoerd. Er wordt bij deze ingreep gebruik gemaakt van een zogenaamde canule welke wordt bevestigd aan een vacuüm. Het is echter van belang om er rekening mee te houden dat dit niet zomaar bij iedereen tot de mogelijkheden behoort. Deze behandeling zou dan ook enkel en alleen uitgevoerd moeten worden op het moment waarop er sprake is van hardnekkige vetophopingen. Wanneer dat niet het geval is zal je dus wellicht moeten kijken in de richting van andere oplossingen die ervoor bestaan.

Welke mensen kunnen ermee geholpen worden?

Liposuctie kan een goede oplossing zijn tegen hardnekkige vetophopingen wanneer sporten en diëten niet voldoende effect blijken te hebben. Dit gezegd hebbende is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat de onderstaande voorwaarden voorop worden gesteld voor het ondergaan van deze behandeling:

  • Er moet sprake zijn van een gemiddeld gewicht;
  • Je BMI mag niet hoger zijn gelegen dan 30;
  • Je dient over een goede gezondheid te beschikken;

Verder zal je in de praktijk tot de vaststelling komen dat er ook wordt gekeken naar de elasticiteit waar de huid over beschikt. Blijkt deze elasticiteit onvoldoende te zijn? Dan zou dat zomaar kunnen leiden tot een zeer negatief eindresultaat. Dat kan uiteraard niet echt de bedoeling zijn. In ieder geval, voordat je liposuctie uit laat voeren spreekt het voor zich dat je even grondig de verschillende voorwaarden moet doornemen die daarvoor gelden.

Wanneer is liposuctie voor jou niet geschikt?

Voor mensen die gewicht willen verliezen of die hun cellulitis willen aanpakken geldt dat het niet wordt aangeraden om te kiezen voor een liposuctie. Daar is deze behandeling dan ook niet voor bedoeld. Wanneer er sprake is van overgewicht is het in de praktijk altijd van belang om er op toe te zien dat je een gezonde(re) levensstijl gaat hanteren. Dit betekent dat je ervoor moet kiezen om gezonde voeding te gaan eten terwijl je er bovendien ook voor kan kiezen om bijvoorbeeld te gaan sporten tijdens verschillende dagen van de week. Is het voor jou niet geheel duidelijk over een liposuctie ondergaan voor jouw situatie echt interessant kan zijn of niet? Dan is het met zekerheid de moeite waard om even het advies in te roepen van een gespecialiseerde arts.

Geef een reactie