Haartransplantatie bij haarverlies

Als we kijken naar veel voorkomende problemen bij mannen is dat haarverlies. Het verliezen van je haar kan uiteindelijk leiden tot verminderd zelfvertrouwen en kan tevens invloed hebben op de manier waarop mensen zichzelf zien. Gelukkig zijn er verschillende opties denkbaar om haarverlies te behandelen, waarbij haartransplantatie het meest voorkomend is. Ben jij op zoek naar meer informatie over de verschillende soorten haartransplantatie en wat je allemaal kunt verwachten? Stop dan met het zoeken op het internet en raadpleeg deze pagina direct.

Haartransplantatie met de FUE-methode

Een van de methodes die gebruikt kan worden bij haartransplantatie is de FUE-methode. Hierbij worden individuele haarzakjes uit de achterkant van het hoofd gehaald met behulp van een micro boor. Vervolgens worden deze haartjes en voor een getransplanteerd in het gebied waar je haarverlies hebt. Let op, deze techniek kan enkele uren duren. Hoe lang dit duurt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het gebied dat behandeld wordt. Het voordeel van deze methode is dat de hersteltijd relatief kort is omdat grote incisies worden gemaakt bij deze haartransplantatie.

FUT-methode is ook een optie

Een andere methode is de FUT-methode. Bij de FUT-methode worden kleine reepjes huid met haarzakjes uit het donorgebied verwijderd en vervolgens in stukjes gesneden. Deze worden vervolgens getransplanteerd naar het gebied waar jij te maken hebt met haarverlies. Let op, de hersteltijd bij deze methode is wat langer omdat er grotere stukken huid worden losgehaald. Het is daarom goed om rekening te houden met ongeveer twee weken hersteltijd bij deze haartransplantatie.

Ben jij benieuwd hoe de FUT-methode precies in zijn werking gaat? Op het internet kun je diverse filmpjes vinden die precies aantonen hoe deze methode uitgevoerd wordt. Hierdoor kun je zelf besluiten of het iets is wat bij je past.

Hoe werkt haartransplantatie precies?

Als we vervolgens kijken naar hoe het precies gebeurt, is het goed om te benoemen dat het gaat om een chirurgische procedure waarbij haarzakjes van meestal de achterkant van het hoofd worden verwijderd. Deze worden vervolgens geplaatst op het gebied waar je te maken hebt met haarverlies. Het doel hierbij is om haarzakjes opnieuw te laten groeien zodat de haarlijn hersteld wordt en dat is natuurlijk het uiteindelijke doel.

Voor deze behandeling, zal de arts over het algemeen het donorgebied verdoven. Vervolgens worden de haarzakjes op een nauwkeurige manier verwijderd met behulp van de FUE of de FUT-methode. Zodra ze eenmaal zijn verwijderd worden ze bekeken en eventueel geplaatst in het nieuwe gebied.

Wat kun je verwachten?

Het is belangrijk om vooraf eerst een consult te boeken met je arts. Tijdens dit consult worden de verwachtingen besproken en kun je naar aanleiding hiervan bepalen of het een geschikte methode is om te gebruiken. Veel mensen besluiten om zonder consultatie een haartransplantatie te ondergaan, maar dat is niet aan te raden. Als je dit namelijk doet, bestaat de kans dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Bekijk daarom altijd op voorhand de mogelijkheden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Geef een reactie