Geweldig alternatief voor escape room tijdens corona

escapegame deventer

Tijdens corona gewoon met vrienden of medewerkers een escape game doen!

Het bezoeken van een escape room geldt de laatste jaren als een van de populairste uitstapjes voor een verjaardag of je personeel. Maar hoe kun je zo’n escape game doen in tijden van corona? Escaperoom Deventer heeft daarvoor een uniek idee bedacht: een escape room per post!

Zoals bekend moet je bij een escape game zo snel mogelijk ontsnappen uit een bepaalde uitdagende ruimte, aan de hand van het oplossen van codes, sleutels, aanwijzingen, raadsels en puzzels. Zodra een groepje mensen een goede oplossing vindt, gaat er telkens een deur open in een nieuwe ruimte. Intussen tikt de klok door.

Twee uur spanning en sensatie met de exit game ‘Dossier 0459’

In Deventer dachten ze: we moeten iets coronavriendelijks bedenken dat de mensen thuis kunnen doen, maar wel dezelfde spanning bevat! En zo ontstond ‘ Dossier 0459 ’. Hierbij worden een aantal politieagenten beschuldigd van een roofoverval. Jullie zijn erin geluisd, zie er maar eens uit te komen!

Er bestaan twee varianten, die je na bestelling binnen drie werkdagen bij post in huis hebt. Beide versies duren zo’n anderhalf tot twee uur.

Hoe werkt deze escape game voor de huiskamer?

De A-variant is om aan een tafel te doen, met minimaal twee mensen. De B-variant is echte iets voor een verjaardag of een team-uitstapje: je speelt dan via Zoom met als minimum drie deelnemers vanaf meerdere locaties/huishoudens. En dat voor 55 euro exclusief verzendkosten!

In je postpakket treft elke deelnemer of elke deelnemende plek een gedeelte uit een dossier, met zaken als een instructiebrief, plattegronden, raadselachtige tips, enzovoorts. De regel is dat elk team de spullen op precies hetzelfde moment opent om valsspelen te voorkomen.​

In deze soms wat saaie tijden iets bijzonders beleven met je vrienden of collega’s/medewerkers? Neem dan contact op via 06-24157177 of mail Escaperoom Deventer via hun website!

Geef een reactie