Een Italiaanse vakantie – mijd eens de gebaande paden

Een Italiaanse vakantie

Er zijn dromen die geen bedrog zijn, als je tenminste een Italiaanse vakantie boekt. Goed, Venetië wordt wel erg overlopen. En in het kustgebied met de pastel vissersdorpjes, de Cinque Terre, wandel je soms wel heel romantisch maar bijna altijd in de file. Dat zijn uitwassen zoals ons eigen Amsterdam. In een soort kuddegedrag komt iedereen achter elkaar aan omdat ze het allermooiste van een land willen zien en filmen. Het is daarom aan te raden om voor een minder toeristische vakantie te gaan om drukte te voorkomen. .

Plaatsen die een Italiaanse vakantie te internationaal maken

Er zijn in Italië, het land van de Vespa en de Chianti, ook bestemmingen zijn die je minder rust geven door de drukte. Dat gevoel krijg  je als je omgeven bent door horden andere toeristen. Een Italiaanse vakantie kan natuurlijk gewoon rustgevend zijn. Zeker als je naar minder toeristische gebieden gaat. Een perfect verblijf in Italië moet dat snufje dolce vita hebben. Daarom vind je in deze tekst dingen die je kunt doen om een rustgevende vakantie in Italië te beleven.

Ga op zoek naar dat wat onbekend maar niet onbemind is

Veel plekken zijn namelijk wondermooi, alleen gaat de sjeu er wat van af als je van die plekken schouder aan schouder moet genieten. En nu even eerlijk, een Italiaanse vakantie kun je invullen met net zulke mooie bestemmingen. Alleen dan iets minder bekend of net als Rome zo groot dat je niet overspoeld wordt door de horden. Hoewel, er staat in Rome een fontein die dat weerspreekt.

Een Italiaanse vakantie vol alternatieven

Enkele voorbeelden van echt bijzondere plekken in Italië die je heerlijk rustig kunt verkennen zijn snel te geven. Er zijn er wel meer dan duizend, namelijk. Wat te denken van het Siciliaanse Noto? Er is geen mooiere barokstad in heel Italië. Bijna alle gebouwen zijn ook uitgevoerd in mooi geel tufsteen. In plaats van het Gardameer kun je ook eens rondkijken bij het Lago d’Orta. Dat is zelfs vriendelijker en meer integer dan het Gardameer. Met een lieflijk eiland in het midden van het meer en prachtige dorpjes aan de meerkust. Dat allemaal verpakt in hellend groen. En Verona… Romeo en Julia hebben ervoor gezorgd dat er wel heel veel vakantiegangers op af komen. Verona heeft een mooi historisch centrum maar dat heeft Padua ook. Alleen voelt die universiteitsstad een stuk Italiaanser aan. Terwijl daar net als in Verona ook werelderfgoed te bewonderen valt, onder andere de Hortus Botanicus, de oudste van Italië.

Is er een alternatief voor Venetië?

Zoals je ziet, is voor elk item in het lijstje hierboven wel een meer dan geschikt alternatief te vinden. Om vanuit die alternatieven een Italiaanse vakantie te plannen waarbij je meer met de locals omgaat dan met de mede toerist. Die je vraagt om een plaatje te schieten bij de kathedraal van Florence. Die renaissancestad heeft ook oorspronkelijke tegenhangers. Arezzo bijvoorbeeld of Siena. Alleen voor Venetië lijkt er geen tweede te bestaan, Giethoorn in eigen land daargelaten. Hoewel: op het glasbewerkers eiland Murano is het goed toeven. Het is een mini-Venetië met ook kanaaltjes en bruggen; en met frequente bootdiensten naar Venetië zelf. Een Italiaanse vakantie wordt zoveel mooier als je nieuwe bestemmingen ontdekt.

Geef een reactie