Zo sluit je een hypotheek af bij bedrijfshypotheek.nl

Een bedrijfshypotheek aanvragen kan een grote en spannende stap zijn voor je onderneming. Je zult denken dat het vergelijkbaar is met het aanvragen van een hypotheek voor een huis. Dit klopt ook wel, maar er zijn toch belangrijke verschillen. We gaan je alles vertellen over het afsluiten van een hypotheek bij bedrijfshypotheek.nl

Wat is een bedrijfshypotheek precies?

Als je voor je onderneming een nieuw kantoor, winkelpand of bedrijfspand wilt aanschaffen, dan kun je kiezen voor het aanvragen van een bedrijfshypotheek. De bedrijfshypotheek is vergelijkbaar met een hypotheek voor het kopen van een huis, er gelden alleen iets andere voorwaarden.

Een bedrijfshypotheek is niet alleen mogelijk wanneer je een nieuw pand wilt aanschaffen, maar ook wanneer je je pand wilt verbouwen. Zo kan het zijn dat je door een verbouwing aan je kantoor- of bedrijfspand je bedrijf verder kunt laten groeien. Het is in dat geval niet meteen nodig om een nieuw pand te kopen. Ook hiervoor kun je dus een bedrijfshypotheek afsluiten.

Hoe vraag je een bedrijfshypotheek aan?

Voordat je een bedrijfshypotheek kunt aanvragen, moet je een paar dingen uitzoeken. Zo kun je alleen een bedrijfshypotheek aanvragen als je al een bepaald pand op het oog hebt. Ook moet je natuurlijk met je boekhouder kijken of je de bedrijfshypotheek wel gaat kunnen betalen op lange termijn.

Wanneer je hier allemaal goed inzicht in hebt, is het tijd om de bedrijfshypotheek aan te vragen. Je gaat hiervoor eerst in gesprek met een adviseur. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijk gesprek inplannen met een adviseur van bedrijfshypotheek.nl. Deze zal je overal mee helpen en al je vragen kunnen beantwoorden. Zo wordt het aanvragen van een bedrijfshypotheek een stuk makkelijker gemaakt. 

Het gesprek met de adviseur

Tijdens het persoonlijke adviesgesprek, zal de adviseur precies uitrekenen hoeveel bedrijfshypotheek je kunt krijgen. Ook voor herfinanciering kun je bij bedrijfshypotheek.nl terecht. Ze zullen je tijdens de aanvraag van begin tot eind helpen. Dit adviesgesprek kan zowel op kantoor gebeuren, maar ook digitaal is het geen probleem. Zo behoort een online afspraak ook tot de mogelijkheden.

Als eerste wordt er gekeken naar hoeveel je kunt dragen als onderneming. Je kunt nooit 100% van het benodigde bedrag lenen. Je moet altijd een bepaald percentage eigen geld inleggen. Hoeveel dit is, kan per bank verschillen. Ook kan de zakelijke hypotheekrente verschillen per bank. De adviseur van bedrijfshypotheek.nl zal je hier bij helpen en alles voor je uitzoeken. Zo zal het aanvragen van een bedrijfshypotheek een stuk gemakkelijker gaan.

Geef een reactie