Wat doet en verdient een systeembeheerder?

Wat doet en verdient een systeembeheerder

De ene nieuwe collega die bezig is met een belangrijk project, maar opeens crasht zijn computer. Oh nee, alle bestanden zijn verdwenen of corrupt. Wat nu? De deadline verplaatst zich niet opeens verder de toekomst in. Gelukkig is dit te voorkomen, door een bedrijf zoals Gflex in te schakelen, die veel weten van ICT. Zij hebben systeembeheerders die weten wat er moet gebeuren om het onderhoud goed te houden. Een systeembeheerder die specifiek is opgeleid voor MKB systeembeheer, weet hoe hij of zij het beste uit het systeem naar voren kan halen. Daarnaast kunnen ze nog veel meer voor uw regelen, hier gaan we het over hebben.

De verschillende taken

Een systeembeheerder houdt zich bezig met verschillende dingen die zich allemaal rondom ICT focussen. Ze monitoren wat er allemaal gebeurd binnen de organisatie en grijpen direct in wanneer er een dreiging zal ontstaan. Omdat veel bedrijven niet de financiƫle middelen of capaciteit hebben om speciaal iemand aan te nemen voor ICT beheer of systeembeheer, kan het op deze manier geregeld worden. Op afstand kan een systeembeheerder vragen beantwoorden, controles uitvoeren, updates regelen en verschillende data of bestanden back-uppen zodat ze niet meer verdwijnen net voor een deadline.

ZZP, MKB of andere bedrijven

Als ZZP-er is er niet veel ICT om in de gaten te houden, dit betekend dat je meer zult hebben aan een systeembeheerder op afstand, dan een die in dienst voor je is. Op afstand kan deze medewerker snel support leveren, waardoor jij je kan focussen op je ZZP diensten. Mocht er een storing zich voordoen, is deze snel verholpen. Wanneer je juist een systeembeheerder inschakelt voor een MKB, is er wat meer te doen. Er is een servicedesk beschikbaar op alle momenten van de dag, zodat het beheer en onderhoud altijd goed gaat.

Geef een reactie