Oud zilver of goud verkopen? Dit is het waard!

goud verkopen

Er zijn veel manieren hoe men opeens in het bezit kan komen van oud goud of zilver dat men wilt verkopen: misschien heb je gewoon een keer je sieraden goed opgeruimd, maar het is ook goed mogelijk dat je deze door een erfenis of gift hebt gekregen. Deze sieraden en decoratie kun je natuurlijk houden, maar veel mensen hechten hier niet veel bijzondere waarde aan en gaan op zoek naar een bedrijf dat doet aan zilver inkoop, zodat ze goed geld kunnen verdienen aan oude sieraden.

Maak eerst een goed onderscheid

Het kan een goed idee zijn om eerst vooraf eens te kijken met wat voor sieraden je nou precies te maken hebt. Het kan namelijk zo zijn dat niet alle sieraden van echt goud of zilver zijn, maar dat ze alleen een laagje hebben. Ook kunnen de karaten tussen de sieraden onderling sterk verschillen, hetgeen een grote invloed heeft op de prijs die je ervoor kunt verwachten. Door vooraf dit duidelijk te hebben kun je weten welk bedrag je ongeveer voor je oud goud en zilver kunt verwachten: je kunt dit meestal ook laten doen door het bedrijf aan wie je je zilver of goud verkopen wilt.

Op zoek naar een goede inkoper

Vervolgens is het ook van belang dat je op zoek gaat naar een goede inkoper van je oude goud en zilver. Je wilt namelijk wel dat je een eerlijke prijs krijgt voor je oude sieraden. Daarbij kan het helpen om de marktprijs zelf ook te controleren, maar weet wel dat je vaak minder krijgt: de bedrijven die deze inkopen doen moeten immers ook hun kosten terugverdienen. Toch variëren tarieven onderling nog wel eens behoorlijk, dus het is zeker de moeite waard om hier even research naar te doen!

Geef een reactie