Ontdek de verschillen tussen rubberen en PVC rioolslangen

Rubberen rioolslangen

Het komt vaak voor dat de rubberen en PVC rioolslangen door elkaar worden gehaald, omdat beide zo erg op elkaar lijken. Er zitten wel degelijk verschillen in een rubberen of een PVC rioolslang. Het is niet altijd even gemakkelijk om een keuze tussen beide slangen te maken, dit heeft vaak te maken met een persoonlijke voorkeur. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden als je een keuze moet maken tussen deze twee slangen. In deze tekst worden de verschillen tussen de rubberen en PVC rioolslangen verder uitgelegd en kun je straks een doordachte keuze maken over welke slang je het beste kunt kiezen in een bepaalde situatie.

Rubberen rioolslangen

Rubberen rioolslangen kunnen gemaakt worden bestaande uit verschillende materialen. Ze bestaan voornamelijk uit rubber. De slangen worden gemaakt van een synthtische rubberformule die bestand is tegen bepaalde chemische stoffen en oliën. Deze chemische stoffen en oliën kun je zeker tegenkomen in rioleringen. De slang is van zichzelf erg flexibel en sterk in materiaal. Een rubberen slang zal niet snel kapot gaan en kan zeker wel tegen een slag en een stootje. De rubberen slang wordt niet snel gekozen voor het afvoeren van afvalwater, omdat het minder bestand is tegen vaste stoffen.

Een PVC rioolslang

Een PVC rioolslang wordt gemaakt van een hard soort plastic. Je kent dit plastic vast wel, er bestaan namelijk ook veel PVC buizen. Het gaat om dat grijze harde plastic. Dit harde plastic is bestand tegen chemicaliën en oliën, net zoals bij de rubberen slangen. De PVC slangen zijn veel sterker in materiaal dan de rubberen slangen, maar een stuk minder flexibel. Hierdoor worden rubberen slangen een goede keuze als er flexibiliteit vereist is en PVC als het gaat om de sterkte. Voor het juist kiezen van een slang, is het belangrijk om goed de verschillen tussen de vele soorten slangen te begrijpen.

Geef een reactie