Luxe wastafel als eyecatcher van de badkamer

Wilt u een badkamer met luxe uitstraling creëren op een gemakkelijke manier? Door een luxe wastafel aan uw badkamer toe te voegen, zorg je snel en eenvoudig voor die chique uitstraling. De eyecatcher in de badkamer is vaak het badkamermeubel. Dat betekent dat met alleen een luxe wastafel of waskom al het verschil gemaakt kan worden. Benieuwd hoe u dit doet? Wij geven u hiervoor een aantal tips.

De materialen van een luxe wastafel

Over het algemeen wordt er bij een luxe wastafel al snel aan natuursteen gedacht. Dit materiaal wordt het meest geassocieerd luxe ingericht ruimtes. Voorbeelden zijn hotelkamers, badkamers en spa’s. Vaak zie je in deze ruimtes ook een design wastafel of waskom. De materialen die hierin vaak worden gebruikt zijn marmer of graniet. De meest gebruikelijke combinatie met natuursteen is een ander natuurlijk materiaal, namelijk hout.

Een ander soort materiaal dat ook geassocieerd kan worden met een luxe wastafel is het materiaal Solid Surface. Het materiaal is nieuw op de markt. Zoals de naam al zegt bestaat Solid Surface uit één solide oppervlak, dat geen poriën bevat. Hierdoor is het materiaal gemakkelijk te onderhouden en zal het niet verkleuren naar verloop van tijd. Doordat deze luxe wastafels of waskommen altijd strak afgewerkt zijn, kan Solid surface in elke luxe badkamer geplaatst worden. Er zijn diverse design wastafels en waskommen van Solid Surface verkrijgbaar.

De luxe uitstraling van een waskom

Naast een luxe wastafel is een waskom een goed alternatief. In de loop der jaren hebben veel mensen de hotelervaring meegenomen naar de eigen badkamer door een design wastafel te vervangen door waskommen. Een waskom heeft een luxe uitstraling, omdat de oppervlakte van de waskom de hoogte ingaat. Waskommen zijn er in veel verschillende vormen, materialen en kleuren. De keramische waskom is de meest voorkomende, gevolgd door modellen van natuursteen en Solid Surface.

Qua vorm is de ronde waskom de meest populaire keuze, maar we zien dat andere vormen, zoals ovaal en vierkant, ook steeds meer terug komen in de moderne badkamers. Tot slot worden waskommen meestal geplaatst op een wastafelblad die ook in allerlei soorten leverbaar zijn. De wastafelbladen zijn er in MDF, hout en natuursteen. Onder het wastafelblad kan een kast worden geplaatst, zodat er opbergruimte ontstaat. Een opgeruimde badkamer geeft een ruimtelijk effect, zodat uw badkamer ook nog eens groter oogt.

Luxe wastafel met design meubel

Een luxe badkamermeubel is zoals gezegd vaak een houten onderkast met een luxe wastafel. Door natuursteen met hout te combineren wordt er een warme look gecreëerd in de badkamer. Graniet kan perfect worden gecombineerd met een landelijk of industrieel interieur. Bij een klassiek of modern interieur zal marmer een betere optie zijn. Het hout van het meubel heeft ook invloed op het interieur. Bij een Scandinavische of klassieke stijl kan een lichte houtsoort zoals eiken gebruikt worden. Is het interieur landelijk of industrieel ingericht dan zal een donkerdere tint deze stijlen versterken.

Geef een reactie