Gids voor een rondvaartbrunch

Gids voor een rondvaartbrunch

Ontbijt en lunch ineen tijdens een rondvaart: klinkt dat niet zalig? Een combinatie van een feestje en stressontdoener! Eigenlijk is er voor dit idee alleen een reserveringsdatum voor een rondvaartboot en een lekker menu nodig. Een reserveringsdatum kiezen is wel een makkie wanneer je goed met je familie, vrienden en de organisator afstemt. Hetzelfde geldt voor consumptie die je ook uit het menu van de organisatie kan kiezen, maar toch maken de meesten hun eigen gerechten klaar. Dit kan een extra klus zijn, maar wanneer je toch liever je eigen en originele brunch organiseert, zul je waarschijnlijk niet veel hiervan opmerken. Dus wat zet je allemaal op tafel tijdens de rondvaartboot en hoe organiseer je een geslaagd brunchfeest?

Voorbereiding

Voordat je je laat inspireren door allerlei brunch recepten, is het goed een budget te hebben. Uit je budget haal je dan de kosten voor de rondvaartboot, drank en je menu. Het is daarom ook belangrijk vragen te beantwoorden zoals: Wat kost een rondvaart? Wat drinken we bij de brunch? Wat voor soort menu willen we?

“Wat kost een rondvaart?”

De kosten voor een privérondvaart kun je makkelijk opvragen bij de organisator, Floating Amsterdam. En voor een informatieve, openbare rondvaart kunnen de tickets ook gekocht worden in de winkel van de brouwerij De Prael.

“Wat drinken we bij de brunch?”

Bij de brunch zijn fruitsapjes en smoothies zeker een must have. Vergeet niet om ook de volgende diversen (afhankelijk van je smaak en budget) mee te nemen in je boodschappenlijst: champagne, de sapjes die je aan boord wilt, ijs, water en verse fruit om je smoothies te maken.

“Wat voor soort menu willen we?”

Met je budget weet je ook hoe je je tafel moet inrichten. Zo heb je keuze uit bijvoorbeeld uitgebreide kaasplanken met brood, vers gevulde sandwiches, salades, makkelijke soepjes et cetera.

Brunch eten en drank suggesties

Voor een feestelijk gevoel is het goed om een mix van smaken te hebben zoals vers brood, luchtige salades, kaas en eiergerechten. Dek de tafel van de rondvaartboot dus met een gevarieerd menu. Maak bijvoorbeeld als hoofdgerecht eiwrap met spinazie en kip, broodquiches met ham en erwten of minipitabroodjes met tomaat en ei als hartige gerecht, en als dessert zijn aardbei-bolgebakjes het populairst.  

Warme en koude dranken, heerlijke cocktails en niet-alcoholische dranken zijn allemaal drankjes die je zeker wilt hebben voor een fantastisch brunchfeest.

En nu begint het feestje!

Je opent een brunchfeest het liefst met drankjes zoals thee, koffie, chocolademelk met marshmallows of een heerlijke latte. En als koude drank kiezen de meesten voor de klassieke sinaasappel- en ananassap. Wat ook een leuk ideetje is, is om in plaats van warme thee en koffie te gaan voor de koude versies; gewoon simpel ijsthee/koffie.

En als tussendoor heb je de verfrissende cocktails en champagne, want volgens sommigen is een brunch is incompleet zonder Moët of Martini. De top drie brunchcocktails zijn:

  • Tequila Sunrise (mix sinaasappelsap samen met tequila, grenadine en eventueel een druppeltje citroensap).
  • Bloody Mary (doe wodka, tomatensap en limoensap in een lang glas en schud deze met een paar druppels worcestersaus, tabasco en peper).
  • Mojito (hiervoor roer je muntblaadjes, witte rum, limoensap en suiker in een lang glas). Voor de non-drinkers maak je de virgin-versies.

Nu ben je klaar om vol vertrouwen je brunch op de rondvaartboot te organiseren. Veel succes!

Afvaartlocatie
Floating Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 30A
1012 GD Amsterdam

Geef een reactie