3 tips om eiwitrijk te eten als vegan

eiwitrijk te eten als vegan

Wanneer je besloten hebt om jezelf een veganistische levensstijl aan te meten, dan kan dit soms nog best wel wat struggles opleveren, omdat het nog een relatief ondergeschoven kindje is en nog niet iedereen rekening houdt met deze manier van eten. Toch is hier gelukkig verandering in te zien en kun je tegenwoordig ook als vegan genieten van lactosevrij eiwitpoeder of een lactosevrije eiwitshake. Dit zijn twee veelgenoemde opties wanneer het gaat over het genoeg binnenkrijgen van eiwitten om zo het spierherstel na het sporten te bevorderen, maar er is eigenlijk nog wel veel meer mogelijk. Eiwitten zijn tenslotte wel belangrijk.

Wat je het beste kunt eten

Naast de lactosevrije poeders en shakes, zijn er natuurlijk ook andere producten op de markt gebracht die ook voor vegans geschikt zijn, zo kun je denken aan de eiwitrepen. Toch kun je natuurlijk niet alleen maar op deze repen en shakes leven. Voedsel dat veel eiwitten bevat dat zijn de peulvruchten, door peulvruchten zoals bonen, linzen en quinoa te eten, krijg je veel eiwitten binnen en als bijkomend voordeel vullen peulvruchten vaak goed. Zo kun je na het eten van een goede maaltijd weer even door en heb je niet al te snel weer dat hongergevoel. Win, win.

Gewoon uit de supermarkt

In verschillende soorten vleesvervangers zitten ook veel eiwitten, zoals seitan of tempeh, maar ook in de gewone groenten, kun je genoeg eiwitten vinden. Welke groenten je het beste zou kunnen eten om zoveel mogelijk eiwitten binnen te krijgen, zijn doperwten, boerenkool en spruitjes, in de genoemde volgorde hebben zij de meeste eiwitten van alle groentes. Ook in havermout en couscous zitten veel eiwitten, dus door havermout bijvoorbeeld eens te combineren met wat ongezouten noten, krijg je veel eiwitten binnen en zo zijn er voor iedereen veel combinaties mogelijk, om toch genoeg eiwitten binnen te kunnen krijgen zonder het eten van dierlijke producten.

Geef een reactie